Something to Talk About...
SitiHajarFarahinContengan Saya Family Sahabat Love SocialNetworks

Assalamualaikum

Feel free to read my contengan tau.its not that interesting story.its just about my life. suka duka. and kadang2 maybe ada terselit lagu or fact yang best. hargai sangat sapa2 yang sudi baca :)

nampak kotak2 kat atas tu? tu sume column untuk orang2 yang penting dalam hidup saya :)

Oh! and 1more thing. column 'sejarah lalu' yang kat bawah ni cant work properly. so if you wish to read my previous post, pegi kat bawah skali bahagian kiri ni. bawah column 'thanks' tu. ada older post. klik situ tau. tQ :)

Follow | Dashboard


Nuffnang !


WISH WISH WISH !

KURUS !
ABESKAN DEGREE !
KOREA !
PSM !
SAHABAT SEJATI !
100 FOLLOWERS !
ABES PRAKTIKAL !
MY OWN SONY PSP !
MY OWN DSLR !
PANDAI MAEN GITAR !

Conteng Sini !


Sejarah Lalu !


Credits.


Template by : Nurain Syuhada
Basecodes by : Ainabillah
Background by : Amalina
Cursor by : History
Edited by : SitiHajarFarahin

kasih sayang!

pada suatu hari di sekolah..seorang murid bertanya pada gurunya..ketika itu guru tersebut sedang mengajar mengenai kasih sayang..


PELAJAR: "cikgu,macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang? macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?"


CIKGU: "okay.kamu ikut apa yang saya suruh..kamu pergi ke padang..kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput didepan kamu..pilih rumput yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali..bila dah petik rumput yang PALING cantik, bawa ke kelas.."


apabila pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun di tangannya..


CIKGU: "kenapa tiada rumput yang dipilih?"


PELAJAR: "tadi masa saya berjalan, saya carilah rumput yang paling cantik..memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik..maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi..tapi sampai di hujung padang, saya xjumpa pun yang paling cantik..mungkin ada diantara yang di belakang saya tadi rumput yang paling cantik..tapi cikgu cakap xboleh menoleh ke belakang semula..jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.."


CIKGU: "ya itulah jawapannya..maknanya apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang,janganlah kita mencari lagi yang lebih baik dari itu..kita patut hargai oarng yang berada di hadapan kita dengan sebaik2nya..jangan kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap berlaku..semoga yang berlaku tidak berulang lagi..dan ingatlah, orang yang kita sayang itulah yang paling cantik dan paling baik..walaupun sebenarnya masih banyak lagi yang lebih cantik dan baik seperti rumput tadi.."


love Pictures, Images and Photos
*kesimpulannya..bersyukurlah dengan apa yang kita ada..and hargailah orang yang kita sayang selagi dia bersama kita..jangan sampai satu hari nanti dia dah pergi and hilang dari depan mata kita baru kita nak tercari2 and menyesal..dia adalah yang terbaik untuk kita walaupun ada yang lebih baik dari dia..kena ingat suma orang xsempurna..ada kekurangan masing2..so saling melengkapi tu penting..hargai dia dan jangan toleh ke belakang..coz yang berlalu tetap berlalu..teruskan hidup..
mood: sayang dia! =)